Companii

EC Harris construieste centre comerciale de 300 mil. euro

13.02.2008, 17:29 36

Compania britanica EC Harris a devenit principalul antreprenor al proiectului de constructie a celor patru centre comerciale dezvoltate de grupul Dawnay, Day in Romania, estimate la peste 300 mil. euro.
Cele patru centre, care vor opera sub brandul Atrium Centers, sunt localizate in Arad, Baia Mare, Cluj-Napoca si Satu Mare si vor avea in total circa 300.000 de metri patrati. Lucrarile de constructie urmeaza sa fie finalizate in anul 2009, potrivit companiei de constructii.
Centrele vor cuprinde spatii comerciale, de petrecere a timpului liber, birouri, precum si unitati hoteliere.
"Europa de Est si Romania in particular reprezinta o piata cheie pentru retaileri, de mare atractivitate pentru investitori. Companiile de retail internationale sunt din ce in ce mai interesate sa profite de oportunitatile oferite de aceste tari emergente pe masura ce pietele locale si cele din Europa de Vest devin saturate", a declarat Matthew Cutts, partener in cadrul EC Harris.
In opinia sa, succesul retailerilor precum Tesco si Carrefour in Polonia, Cehia si Ungaria arata potentialul real al unor tari precum Bulgaria, Romania si Croatia.
EC Harris este una dintre cele mai mari firme din domeniul constructiilor, realizand lucrari imobiliare si de infrastructura in peste 20 de tari. Compania are 45 de birouri in intreaga lume si 3.000 de angajati, inregistrand anual o cifra de afaceri de 220 de milioane de lire sterline.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO