Companii

Duraziv a încheiat anul trecut cu afaceri de 80 mil. lei, în creştere cu 8%

Marga Carp, director de marketing Duraziv

Marga Carp, director de marketing Duraziv

Autor: Andreea Neferu

21.01.2015, 15:51 733

Producătorul de materiale de construcţii Duraziv, controlat de omul de afaceri Daniel Guzu, a încheiat anul 2014 cu o cifră de afaceri de circa 80 de milioane de lei, în creştere cu 8% faţă de anul precedent, principalul motor fiind divizia de vopsele a companiei.

“În 2014, divizia de vopsele a înregistrat o creştere de 23% faţă de 2013. Evoluţia s-a datorat, în principal, creşterii numărului de showroom-uri şi, implicit, a numărului de maşini de colorat la peste 120”, potrivit reprezentanţilor firmei.

Duraziv mai produce şi adezivi, care au înregistrat anul trecut o creştere de 14%, având o pondere de mai bine de o treime în totalul cifrei de afaceri, precum şi profile metalice, în cazul cărora vânzările s-au menţinut în 2014 la nivelul celor din 2013.

“Anul 2014 a fost anul în care aşteptările constructorilor au fost mai mari decât realitatea pieţei. Am resimţit mult mai acut lupta care se duce la nivel de prim preţ între producători, dar şi o stagnare a lucrărilor de termoreabilitare în a doua jumătate a anului şi o încetinire a investiţiilor private în construcţii noi. Suntem optimişti în privinţa anului 2015, dar rămânem racordaţi la piaţă şi continuăm să investim în diviziile care s-au dovedit eficiente”, spune Marga Carp, director de marketing al Duraziv.

Duraziv, care are o platformă de producţie în Popeşti-Leordeni, lângă Capitală, are 180 de angajaţi. Guzu este antreprenorul care a fondat business-ul de vopsele Fabryo, cu branduri precum Savana, pe care l-a vândut ulterior fondului de investiţii Oresa Ventures. Guzu mai are business-uri şi în agricultură şi producţia de sucuri şi vinuri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO