Companii

Delta renunta din toamna la cursa Bucuresti-New York

23.06.2008, 18:42 25

Operatorul aerian Delta Airlines va renunta din toamna, pentru a doua oara, la operarea curselor Bucuresti-New York, relansate la nivel local in 8 iunie 2007, curse care au transportat in perioada iunie 2007 - mai 2008 circa 50.000 de pasageri inregistrand un grad de ocupare de 80% pe perioada verii si 70% iarna.
"Compania a decis sa renunte la o serie de curse mai putin profitabile", a justificat Corina Enciu, sefa filialei Delta Airlines in Romania. Ea declara insa ca inchiderea cursei nu ar fi definitiva. "Cursa nu va zbura pe perioada iernii, dar va fi reluata vara anului viitor, dat fiind ca vara realizam o valoare adaugata mai mare".
Mentinerea biroului de la Bucuresti poate fi si un plan intern al companiei de a pastra o portita deschisa pentru eventuale vremuri mai bune, mai precis pentru o eventuala ieftinire a petrolului. Corina Enciu spune ca decizia celor de la Delta vine pe fondul unor analize privind nu atat gradul de incarcare a aeronavelor, cat mai ales raportul de valoare creat de existenta unui anumit zbor fata de costurile pe care le genereaza o cursa de peste zece ore. "Au considerat ca o cursa pe relatia Bucuresti nu se justifica in conditiile costurilor foarte mari si ei cred ca putem mentine clientii cu ajutorul aliantei Sky Team pana la o decizie finala", spune Corina Enciu.
Delta a mai operat in Romania din anii '70 pana in 1998. Bucurestiul este singura ruta la care Delta a decis sa renunte fara a exista alta conexiune intre New York si capitala Romaniei.

Cititi mai multe despre motivele care au stat la baza deciziei Delta Airlines in revista Business Magazin, care va aparea miercuri pe piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO