Companii

Daniel Popa, Reynaers: „Piaţa construcţiilor trebuie să fie mai matură, accesul la lucrările publice să se facă pe criterii mai stricte“

Daniel Popa, country manager la Reynaers Aluminium România.

Daniel Popa, country manager la Reynaers Aluminium România.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

15.02.2024, 00:07 245

Reynaers Aluminium România, companie care furnizează soluţii de aluminiu pentru construcţii, se aşteaptă ca piaţa construcţiilor şi, în special, cea a tâmplăriei să aibă un uşor declin în perioada următoare din cauza regresului investiţiilor rezidenţiale, motiv pentru care se orientează către proiectele publice, unde însă evidenţiază nevoia unei selecţii mai bune a companiilor care câştigă licitaţiile.

„Consider că este benefic ca piaţa să fie mai matură, iar accesul la lucrările publice să se facă în funcţie de performanţă şi capacitatea compa­niilor, dovedită în lucrări similare anterioare, cu criterii de selecţie mult mai stricte, încă din faza de licitaţie“, spune Daniel Popa, country manager la Reynaers Aluminium România.

Atât antreprenorii, cât şi subcon­tractorii trebuie să de­monstreze că au capacitatea să execute lucrările pe care şi le asumă şi că pot depune toate garanţiile în acest sens. Anul trecut, adaugă executivul, a început o perioadă care probabil va continua şi în următorii ani, legată de lipsa PUZ-urilor şi de blocajul instituţional. Aceste pro­bleme vor afecta şi businessul Reynaers, în calitate de furnizor de soluţii pentru ansambluri reziden­ţiale şi de birouri.

Deşi sectorul rezidenţial a înregistrat o uşoară scădere, rămâne în continuare core businessul companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO