Business Construct

Daniel Popa, country manager la Reynaers Aluminium Romania: Vedem multe licitaţii publice pe infrastructură, dar aşteptăm şi pe spitale, şcoli, alte investiţii care să absoarbă fonduri europene

ZF Tendinţe în Piaţa Rezidenţială

Daniel Popa, country manager la Reynaers Aluminium...

Autor: Roxana Rosu

03.04.2023, 13:42 357

Banii din PNRR se vor folosi în investiţii publice şi vedem mute licitaţii pe infrastructură, dar aşteptăm să apară şi pe spitale, şcoli, pe alte investiţii care să absoarbă aceste fonduri europene, a declarat Daniel Popa, country manager la Reynaers Aluminium Romania în cadrul conferinţei ZF Tendinţe în Piaţa Rezidenţială.

”Se vede impactul acestor licitaţii asupra cererii de produse, de materiale, dar este încă mic, din cauza intârzierilor din organizarea acestor lictiaţii. Aşteptăm mai ales proiectele pe spitale, şcoli. Licitaţiile trebuie să se facă cu răspundere, autorităţile să impună anumite norme si să se li intîmple aceste proiecte”.

 Circa 60% din proiectele în care este implicată compania sunt din zona rezidenţială.

”Vedem o dinamică mai mare pe segmentul de construcţii noi, cam 90%. Nu avem o piaţă de renovări în România. Din păcate. Poate le vom vedea la clădirile cu bulină roşie”.

Ce a mai declarat Daniel Popa:

Bucureştiul este foarte important pentru noi. Ne concentrăm pe dezvoltările de aici.

Sperăm să trecem toate aceste borne din PNRR şi să vedem bani şi pentru şcoli, spitale.

În domeniul uşilor, ferestrelor, al faţadelor vedem o serie de tendinţe noi. De exemplu, uşa de la intrare să o deschidem printr-o aplicaţie, utilă mai ales pentru hoteluri. Vedem conceptul de smart house, cu ferestre cu senzori, care se deschid şi se închid singure.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO