Companii

Curierul Pegasus creste prin contractele din comertul electronic

02.11.2009, 23:25 29

Compania de curierat Pegasus (DPD), in actionariatul careia auintrat anul trecut francezii de la GeoPost impreuna cu turcii de laYurtici Kargo, a finalizat primele noua luni din acest an cu ocifra de afaceri de 17 mil. lei (4 milioane de euro), in cresterecu 5% in lei fata de aceeasi perioada a anului anterior.
"Estimam sa mentinem aceasta crestere pana la sfarsitul anului, inconditiile in care piata va ramane la acelasi nivel de anul trecut.Pentru anul viitor am bugetat o crestere cu 20% in lei, insa a fostmult mai greu sa ne facem bugetul din cauza conditiilor din piata",a declarat Sorin Ghinescu, marketing and corporate manager alPegasus (DPD).
Compania de curierat a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceride 23,3 mil. lei (6,4 mil. euro) si pierderi de aproape 351.000 delei (95.000 de euro), potrivit datelor de pe site-ul Ministeruluide Finante. Reprezentantii companiei nu au precizat daca in primelenoua luni anul acesta au trecut pe profit.
Compania are 232 de angajati, numar aproape similar cu cel de anultrecut.
"Numarul de angajati a ramas constant anul acesta. Diferenta esteca anul acesta nu s-au mai facut mariri de salarii, deoarece a fosto perioada mai grea fata de 2008", a precizat Ghinescu. Mai mult,flota Pegasus numara in continuare 250 de masini. Aceasta nu a fostredusa, asa cum s-a intamplat in cazul companiei de curierat TCELogistica, care a renuntat la 150 de vehicule, dar si la 400 deoameni pentru reducerea costurilor.
Pegasus Romania a incheiat anul acesta contracte cu clienti dincomertul electronic, industria farma si birotica, portofoliul declienti fiind extins cu 35%, potrivit aprecierilor directorului demarketing.
"In ciuda situatiei economice dificile, comertul electronic este unsector care se dezvolta puternic in aceasta perioada in Romania.Cresterea pe care am inregistrat-o in lei a fost sustinuta delansarea serviciului de livrare cu ramburs, folosit de firmele dincomertul electronic."
Pe piata de curierat mai activeaza companii precum Fan CourierExpress, TNT, Cargus (care a fost preluata anul trecut de DHL), TCELogistica sau gigantul american UPS, care a preluat agentulautorizat local Trans Courier Service, anul trecut fiind anultranzactiilor in curierat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO