Curierul Pegasus creste prin contractele din comertul electronic

Autor: Mirabela Tiron 02.11.2009

Compania de curierat Pegasus (DPD), in actionariatul careia au intrat anul trecut francezii de la GeoPost impreuna cu turcii de la Yurtici Kargo, a finalizat primele noua luni din acest an cu o cifra de afaceri de 17 mil. lei (4 milioane de euro), in crestere cu 5% in lei fata de aceeasi perioada a anului anterior.
"Estimam sa mentinem aceasta crestere pana la sfarsitul anului, in conditiile in care piata va ramane la acelasi nivel de anul trecut. Pentru anul viitor am bugetat o crestere cu 20% in lei, insa a fost mult mai greu sa ne facem bugetul din cauza conditiilor din piata", a declarat Sorin Ghinescu, marketing and corporate manager al Pegasus (DPD).
Compania de curierat a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 23,3 mil. lei (6,4 mil. euro) si pierderi de aproape 351.000 de lei (95.000 de euro), potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finante. Reprezentantii companiei nu au precizat daca in primele noua luni anul acesta au trecut pe profit.
Compania are 232 de angajati, numar aproape similar cu cel de anul trecut.
"Numarul de angajati a ramas constant anul acesta. Diferenta este ca anul acesta nu s-au mai facut mariri de salarii, deoarece a fost o perioada mai grea fata de 2008", a precizat Ghinescu. Mai mult, flota Pegasus numara in continuare 250 de masini. Aceasta nu a fost redusa, asa cum s-a intamplat in cazul companiei de curierat TCE Logistica, care a renuntat la 150 de vehicule, dar si la 400 de oameni pentru reducerea costurilor.
Pegasus Romania a incheiat anul acesta contracte cu clienti din comertul electronic, industria farma si birotica, portofoliul de clienti fiind extins cu 35%, potrivit aprecierilor directorului de marketing.
"In ciuda situatiei economice dificile, comertul electronic este un sector care se dezvolta puternic in aceasta perioada in Romania. Cresterea pe care am inregistrat-o in lei a fost sustinuta de lansarea serviciului de livrare cu ramburs, folosit de firmele din comertul electronic."
Pe piata de curierat mai activeaza companii precum Fan Courier Express, TNT, Cargus (care a fost preluata anul trecut de DHL), TCE Logistica sau gigantul american UPS, care a preluat agentul autorizat local Trans Courier Service, anul trecut fiind anul tranzactiilor in curierat.