Companii

Cum se vede Programul de microindustrializare din perspectiva firmelor de construcţii: „Este foarte greu şi ineficient“

Cum se vede Programul de microindustrializare din...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.01.2024, 00:07 612

Dezvoltare online, echipa­mente şi roboţi sunt principalele investiţii pe care îşi doresc să le facă firmele de construcţii care s-au înscris pentru accesarea fondurilor puse la dispoziţie de stat prin Programul de microindustrializare.

Plafonul de finanţare este de 500.000 de lei, însă multe firme se declară dezamăgite de ritmul ane­vo­ios şi complicat în care merg lucru­rile, tot procesul fiind o mare bătaie de cap pentru mulţi antreprenori.

Decorio este un producător şi importator de sisteme de garduri cu sediul în judeţul Ilfov, iar prin Programul de microindustrializare îşi doreşte să acceseze suma maximă pentru derularea unui proiect cu o valoare totală de 220.000 de euro.

„Ne dorim utilaje şi roboţi pentru automatizarea producţiei, software pentru producţie şi vânzări şi dezvoltarea şi promovarea maga­zinului online. Sistemul este biro­cratic, merge pe principiul «primul venit, primul servit», în loc să se facă o analiză a rentabilităţii şi mai ales a oportunităţii investiţiei“, spune Marian Radu, proprietarul Decorio.

Pentru dezvoltarea companiei vrea să acceseze bani şi Vasile Leordean, proprietarul Prefatim Construct din Timişoara, care ope­rează o fabrică de betoane.

Despre procesul pentru accesarea banilor, Vasile Leordean, managerul Prefatim, spune că este „foarte greu şi ineficient“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO