Companii

Cum ajută Programul de microindustrializare un producător de ciocolată din Craiova cu afaceri de 1 milion de euro?

Cum ajută Programul de microindustrializare un...

Autor: Florentina Niţu

12.01.2024, 00:07 587

Marinel Bejan, antreprenorul care controlează compania Damarin B & C din Craiova, vrea să investească în acest an peste 300.000 de euro în producţia de ciocolată şi de dulciuri. El a aplicat pentru Programul de naţional multianual de microindus­trializare, care le acordă ajutoare de stat de până la 100.000 de euro microîntreprinderilor şi IMM-urilor.

„Dacă vom câştiga, vrem să cumpărăm un spaţiu de 90 de metri pătraţi, care e lângă cofetăria noastră, şi să mutăm acolo producţia de ciocolată, iar laboratorul să rămână doar pentru prăjituri şi torturi. În timp, vrem să le separăm şi să ne dezvoltăm tehnologic cât mai mult“, a spus pentru ZF Marinel Bejan, fondator şi chef ciocolatier al companiei Damarin B & C.

Damarin B & C a luat naştere în anul 2002 din pasiunea pentru dulciuri, începând ca o cofetărie. Apoi, s-a extins de la prăjituri şi torturi la producţia de ciocolată şi îngheţată, făcute artizanal. Astfel, în 2022 a ajuns la o cifră de afaceri de 5 milioane de lei (1 mil. euro) şi un profit de 730.000 de lei (circa 150.000 euro), cu 35 de angajaţi, conform datelor publice. Mai mult, Marinel Bejan s-a specializat în industria ciocolatei şi, potrivit lui, este primul ciocolatier din estul Europei care are propria reţetă de ciocolată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO