Companii

Cum sa participi la o discutie cu cele mai importante femei din businessul romanesc

25.02.2010, 23:05 48

"Meet the CEO" va aduce fata in fata, in cadrul unui evenimentrestrans, oameni de afaceri si executivi cu doi dintre cei maiimportanti CEO din businessul romanesc, Mariana Gheorghe (CEO-ulOMV Petrom) si Liliana Solomon (CEO-ul Vodafone). Cei doi CEO vorpovesti cum a decurs cariera lor ca finantisti in afara Romaniei,dar si cum au facut fata celor mai mari provocari din business.

"Treaba CEO-ului este aceea de a coordona procesul si de a luadeciziile. Dar strategie inseamna alegeri clare. Ca lider, trebuiesa faci o serie de alegeri, apoi sa-i chemi pe toti si sa leprezinti ceea ce ai facut si motivele pentru care ai actionat inacea directie." Acesta este unul dintre principiile pe care lepreda Michael Porter, unul dintre cei mai reputati profesori destrategie din lume, care a conferentiat si la Bucuresti in 2007 sia convins audienta ca nici chiar organizatiile de succes nu primesctotul pe tava, ci trebuie sa lupte pentru a-si castiga locul inpiata. Ca directori executivi ai unor companii cu afaceri demiliarde de euro anual, Liliana Solomon (CEO Vodafone Romania) siMariana Gheorghe (CEO OMV Petrom) recunosc in fiecare interventiepublica faptul ca s-au aflat de nenumarate ori, de-a lungulcarierei, in fata unor alegeri dificile. In cadrul evenimentuluiBUSINESS Magazin din 4 martie, cele mai puternice femei dinbusinessul romanesc vor veni sa vorbeasca despre cum au luat defiecare data decizia corecta care le-a condus cariera in punctul incare este astazi.

Mariana Gheorghe si Liliana Solomon nu au in comun doar faptulca sunt femei si conduc doua afaceri de top 10. Cei doi CEO au incomun si o experienta de business in afara tarii, anterioaravenirii in Romania pe pozitia de CEO. Mariana Gheorghe a lucratintre 1993 si 2004 in cadrul BERD, ca bancher asociat si apoibancher principal pentru Europa de Sud-Est si regiunea caspica. Din2004, cand s-a parafat privatizarea Petrom, Mariana Gheorghe adevenit membra a Consiliului de Administratie, ca reprezentant alBERD. Dupa un doctorat in fizica si un MBA in Franta, LilianaSolomon si-a inceput cariera ca finantist la Düsseldorf in cadrulo.tel.o communications GmbH. La sfarsitul anilor 2000, LilianaSolomon a preluat pozitia de vicepresedinte executiv al diviziei demanagement in cadrul Deutsche Telekom AG, la Bonn, iar in 2000 s-amutat la Londra, unde a lucrat ca CFO al T-Mobile, iar ulterior alCable&Wireless Plc, pana in 2005, cand a preluat conducereaVodafone Romania.

De la intoarcerea in Romania, Liliana Solomon si MarianaGheorghe au devenit doi dintre cei mai reputati CEO de pe piatalocala, iar opiniile lor ca specialisti in finante au fost foarteimportante pentru piata, mai ales de la inceputul crizeifinanciare.

Evenimentul "Meet the CEO" este gandit ca un moment oportunpentru un public restrans de a avea acces la o discutie libera cumembri importanti ai comunitatii de business din Romania.

Evenimentul va cuprinde doua etape: o prezentare sustinuta dedoi CEO, in care acestia vor impartasi sfaturi, idei si experientesemnificative din cariera lor, urmata de o sesiune de intrebari siraspunsuri. Astfel, auditoriul va avea ocazia sa adreseze intrebarisi sa discute, impreuna cu cei doi CEO, care vor fi cele mai graveefecte ale crizei asupra afacerilor din Romania si cum pot fiprevenite astfel de efecte in viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO