Cum sa participi la o discutie cu cele mai importante femei din businessul romanesc

Autor: Ionut Bonoiu 25.02.2010

"Meet the CEO" va aduce fata in fata, in cadrul unui eveniment restrans, oameni de afaceri si executivi cu doi dintre cei mai importanti CEO din businessul romanesc, Mariana Gheorghe (CEO-ul OMV Petrom) si Liliana Solomon (CEO-ul Vodafone). Cei doi CEO vor povesti cum a decurs cariera lor ca finantisti in afara Romaniei, dar si cum au facut fata celor mai mari provocari din business.

"Treaba CEO-ului este aceea de a coordona procesul si de a lua deciziile. Dar strategie inseamna alegeri clare. Ca lider, trebuie sa faci o serie de alegeri, apoi sa-i chemi pe toti si sa le prezinti ceea ce ai facut si motivele pentru care ai actionat in acea directie." Acesta este unul dintre principiile pe care le preda Michael Porter, unul dintre cei mai reputati profesori de strategie din lume, care a conferentiat si la Bucuresti in 2007 si a convins audienta ca nici chiar organizatiile de succes nu primesc totul pe tava, ci trebuie sa lupte pentru a-si castiga locul in piata. Ca directori executivi ai unor companii cu afaceri de miliarde de euro anual, Liliana Solomon (CEO Vodafone Romania) si Mariana Gheorghe (CEO OMV Petrom) recunosc in fiecare interventie publica faptul ca s-au aflat de nenumarate ori, de-a lungul carierei, in fata unor alegeri dificile. In cadrul evenimentului BUSINESS Magazin din 4 martie, cele mai puternice femei din businessul romanesc vor veni sa vorbeasca despre cum au luat de fiecare data decizia corecta care le-a condus cariera in punctul in care este astazi.

Mariana Gheorghe si Liliana Solomon nu au in comun doar faptul ca sunt femei si conduc doua afaceri de top 10. Cei doi CEO au in comun si o experienta de business in afara tarii, anterioara venirii in Romania pe pozitia de CEO. Mariana Gheorghe a lucrat intre 1993 si 2004 in cadrul BERD, ca bancher asociat si apoi bancher principal pentru Europa de Sud-Est si regiunea caspica. Din 2004, cand s-a parafat privatizarea Petrom, Mariana Gheorghe a devenit membra a Consiliului de Administratie, ca reprezentant al BERD. Dupa un doctorat in fizica si un MBA in Franta, Liliana Solomon si-a inceput cariera ca finantist la Düsseldorf in cadrul o.tel.o communications GmbH. La sfarsitul anilor 2000, Liliana Solomon a preluat pozitia de vicepresedinte executiv al diviziei de management in cadrul Deutsche Telekom AG, la Bonn, iar in 2000 s-a mutat la Londra, unde a lucrat ca CFO al T-Mobile, iar ulterior al Cable&Wireless Plc, pana in 2005, cand a preluat conducerea Vodafone Romania.

De la intoarcerea in Romania, Liliana Solomon si Mariana Gheorghe au devenit doi dintre cei mai reputati CEO de pe piata locala, iar opiniile lor ca specialisti in finante au fost foarte importante pentru piata, mai ales de la inceputul crizei financiare.

Evenimentul "Meet the CEO" este gandit ca un moment oportun pentru un public restrans de a avea acces la o discutie libera cu membri importanti ai comunitatii de business din Romania.

Evenimentul va cuprinde doua etape: o prezentare sustinuta de doi CEO, in care acestia vor impartasi sfaturi, idei si experiente semnificative din cariera lor, urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri. Astfel, auditoriul va avea ocazia sa adreseze intrebari si sa discute, impreuna cu cei doi CEO, care vor fi cele mai grave efecte ale crizei asupra afacerilor din Romania si cum pot fi prevenite astfel de efecte in viitor.