Companii

Componentiştii auto plusează cu o investiţie de 32 mil. euro la Oradea. Se caută 150 de muncitori

Componentiştii auto plusează cu o investiţie de 32...

Autor: Laurentiu Cotu

23.12.2015, 00:07 1811
Producătorul german de echipamente de clima­tizare auto Eberspächer, cu afaceri globale de 3,5 mld. euro şi 8.400 de angajaţi, va demara anul viitor o investiţie green­field de 32 mil. euro, într-o fabrică de componente auto dezvoltată în parcul industrial Eurobusiness din Oradea. Unitatea de producţie a germanilor va fi dezvol­tată pe o suprafaţă de teren de 11,2 hectare, în vecinătatea cen­trului de producţie şi suport Emerson, care şi-a început ac­tivitatea în toamna acestui an.

„În luna ianuarie vom semna contractul de închiriere cu in­vestitorii germani, astfel că parcul industrial de pe Şo­sea­ua Borşului, în suprafaţă de 121 de hectare, va fi ocupat aproa­pe în totalitate“, a declarat pentru ZF Tran­silvania Delia Ungur, director general Eurobusiness Parc Oradea.

Fabrica de sisteme de evacuare Eberspächer din Oradea va avea o su­pra­faţă totală construită de aproxi­mativ 22.000 mp, constând într-o hală de producţie de 15.000 mp, zo­ne de depozitare şi birouri administrative. Ger­manii in­ten­­ţionează să creeze până la finalul anului viitor aproxi­ma­tiv 150 de locuri de muncă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO