Componentiştii auto plusează cu o investiţie de 32 mil. euro la Oradea. Se caută 150 de muncitori

Autor: Laurentiu Cotu 23.12.2015
Producătorul german de echipamente de clima­tizare auto Eberspächer, cu afaceri globale de 3,5 mld. euro şi 8.400 de angajaţi, va demara anul viitor o investiţie green­field de 32 mil. euro, într-o fabrică de componente auto dezvoltată în parcul industrial Eurobusiness din Oradea. Unitatea de producţie a germanilor va fi dezvol­tată pe o suprafaţă de teren de 11,2 hectare, în vecinătatea cen­trului de producţie şi suport Emerson, care şi-a început ac­tivitatea în toamna acestui an.

„În luna ianuarie vom semna contractul de închiriere cu in­vestitorii germani, astfel că parcul industrial de pe Şo­sea­ua Borşului, în suprafaţă de 121 de hectare, va fi ocupat aproa­pe în totalitate“, a declarat pentru ZF Tran­silvania Delia Ungur, director general Eurobusiness Parc Oradea.

Fabrica de sisteme de evacuare Eberspächer din Oradea va avea o su­pra­faţă totală construită de aproxi­mativ 22.000 mp, constând într-o hală de producţie de 15.000 mp, zo­ne de depozitare şi birouri administrative. Ger­manii in­ten­­ţionează să creeze până la finalul anului viitor aproxi­ma­tiv 150 de locuri de muncă.