Companii

Cea mai efervescentă piaţă: Hrana pentru animalele de companie atrage investiţii în două fabrici noi şi zeci de pet-shop-uri. Sectorul e şi scena mai multor tranzacţii

Cea mai efervescentă piaţă: Hrana pentru animalele de...

Autor: Cristina Roşca

29.01.2024, 00:07 1306

Piaţa de hrană pentru animale de companie este astăzi unul dintre cele mai efervescente sectoare din economie, cu investiţii în producţie şi retail şi cu tranzacţii în zona de distribuţie.

În 2022, ultimul an pentru care există date publice, în România acti­vau 65 de firme care îşi decla­raseră CAEN-ul 1092 - fabricarea prepara­telor pentru hrana anima­le­lor de companie. Faţă de anul ante­rior, nu­mă­rul lor a rămas neschim­bat, dar cifra de afaceri a acestor firme s-a triplat, la 523 mil. lei (peste 100 mil. euro), iar numărul de salariaţi s-a dublat la 600. Conform datelor ZF, alte două fabrici mari sunt acum în construcţie, e vorba de proiectele firmelor Pet Factory şi Alconor.

Aceeaşi efervescenţă există şi în retailul de profil, pe care cel mai recent a pariat retailerul online eMAG, dar şi în piaţa de distribuţie.

Investiţiile vin în contextul în care românii au 4,4 milioane de pisici şi aproape la fel de mulţi câini (4,2 milioane), dar doar 290.000 de păsări şi 90.000 de peşti.

Astfel, aproape jumătate dintre gospodăriile din România au un câine, o pisică sau ambele animale, cea mai mare pondere din Europa, conform celor mai recente date ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO