Companii

Casa de Comerţ Unirea vrea să concureze marii traderi: a negociat direct cu Egiptul pentru exportul de cereale, unde România trimite anual 15% din marfă

Casa de Comerţ Unirea vrea să concureze marii traderi:...

Autor: Florentina Niţu

10.08.2023, 00:06 648

„România a acceptat propunerea lor de parteneriat de tip barter. O variantă ar fi ca România să trimită cereale şi să primească în schimb îngrăşăminte chimice“.

România prin Ministerul Agriculturii a pur­tat discuţii cu Autoritatea Generală pentru A­pro­­vizionare (GASC), instituţie de stat din Egipt care se ocupă de achiziţia de cereale prin licitaţie. Scopul discuţiilor a fost realizarea unui parte­ne­riat direct între România şi statul nord-african, adică un barter prin care cele două ţări fac schimb de cereale şi îngrăşăminte chimice.

„Egiptenii ar vrea să cumpere cereale de la noi la nivel de guvern pentru a elimina in­certi­tudiniile din piaţă. România a acceptat propu­nerea lor de parteneriat de tip barter. O vari­an­tă ar fi ca România să trimită cereale şi să primească în schimb îngrăşăminte chimice“, spune Alexander Degianski, consilier per­sonal al ministrului agriculturii Florin Barbu, care deţine şi propria fermă de cereale în judeţul Timiş.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO