Casa de Comerţ Unirea vrea să concureze marii traderi: a negociat direct cu Egiptul pentru exportul de cereale, unde România trimite anual 15% din marfă

Autor: Florentina Niţu 10.08.2023

„România a acceptat propunerea lor de parteneriat de tip barter. O variantă ar fi ca România să trimită cereale şi să primească în schimb îngrăşăminte chimice“.

România prin Ministerul Agriculturii a pur­tat discuţii cu Autoritatea Generală pentru A­pro­­vizionare (GASC), instituţie de stat din Egipt care se ocupă de achiziţia de cereale prin licitaţie. Scopul discuţiilor a fost realizarea unui parte­ne­riat direct între România şi statul nord-african, adică un barter prin care cele două ţări fac schimb de cereale şi îngrăşăminte chimice.

„Egiptenii ar vrea să cumpere cereale de la noi la nivel de guvern pentru a elimina in­certi­tudiniile din piaţă. România a acceptat propu­nerea lor de parteneriat de tip barter. O vari­an­tă ar fi ca România să trimită cereale şi să primească în schimb îngrăşăminte chimice“, spune Alexander Degianski, consilier per­sonal al ministrului agriculturii Florin Barbu, care deţine şi propria fermă de cereale în judeţul Timiş.