Companii

Canadienii aruncă nume grele în lupta pentru Cupru Min

Canadienii aruncă nume grele în lupta pentru Cupru Min

Ion Nestor, NNDKP

Autor: Adrian Cojocar

19.04.2012, 00:07 3101

Câştigătorul licitaţiei de vânzare a Cupru Min, Roman Copper Corp, a angajat una dintre cele mai puternice case de avocatură din România, NNDKP, condusă de Ion Nestor, în încercarea disperată de a relua discuţiile privind preluarea producătorului de cupru, după ce negocierile cu statul au fost sortite eşecului.

În joc este şi garanţia de un milion de euro pe care firma controlată de Bayfront Capital Partners a depus-o în contul lici­taţiei de la Cupru Min.

Ministerul Economiei a anunţat pe 6 aprilie, data limită pentru semnarea contractului de privatizare a Cupru Min, că negocierile cu Roman Copper, care a licitat 200,8 mil. euro pentru 100% din acţiuni, s-au înche­iat irevocabil şi procesul de privatizare va fi reluat. De cealaltă parte, Roman Copper a ieşit după negocieri cu o declaraţie total opusă, spunând că au obţinut un "acord verbal definitiv" cu autorităţile române în privinţa preluării Cupru Min. Negocierile s-au derulat prin intermediul reprezentanţilor Mararu& Mararu, firma de avocatu­ră care a reprezentat Roman Copper până recent.

Casa de avocatură condusă de Ion Nestor nu a dorit să comenteze pe tema acestui subiect. Casa de avocatură a avut client grupul Mineco care a cum­pă­rat caietul de sarcini al Cupru Min, dar nu a depus ofertă, şi totodată a reprezentant Mineco în tranzacţia prin care grupul elveţian a preluat cel de-al doilea producător im­­por­tant de cupru din România, Moldomin Moldova Nouă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO