Companii

Campania ZF Fabricile României. O singură fabrică din judeţul Bistriţa-Năsăud obţine venituri de peste 1 miliard lei

Campania ZF Fabricile României. O singură fabrică din...

Autor: Miruna Diaconu

01.11.2023, 16:45 6820

♦ Cele mai mari 50 de fabrici din judeţul Bistriţa-Năsăud au afaceri cumulate de 6,8 miliarde lei.

Judeţul Bistriţa-Năsăud se mândreşte cu un singur jucător din industria prelucrătoare care obţine afaceri de peste 1 miliard lei. Potrivit datelor Registrului Comerţului, Leoni Wiring Systems, producător de cabluri pentru industria auto, parte din grupul german Leoni, este singura companie producă­toa­re care a avut anul trecut afaceri de 1,7 mld. lei.

Leoni a intrat pe piaţa din România în anul 2000, odată cu deschiderea primei fabrici WSD (Wiring Systems Division) la Arad. Au urmat fa­bricile din Bistriţa (2002) şi Bascov, lângă Piteşti (2005), iar ulte­rior au fost deschise fabricile satelit din Beiuş, Luduş, Mar­ghita şi Bumbeşti-Jiu. Compania cu sediul în Bistriţa este cea mai mare entitate deţinută de germani pe piaţa locală.

Clasamentul celor mai mari producători din judeţul Bistriţa-Năsăud este completat de TeraPlast, producătorul de materiale de construcţii listat la Bursa de Valori Bucureşti, care a încheiat anul 2022 cu afaceri de 588 milioane lei. Grupul TeraPlast, cel mai mare procesator de polimeri din centrul şi sud-estul Europei, adună sub aceeaşi umbrelă companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack şi Somplast.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO