Companii

Campania ZF Fabricile României. Cei mai mari 50 de producători din judeţul Bacău sau „acasă“ la Chimcomplex şi Nitramonia

Campania ZF Fabricile României. Cei mai mari 50 de...

Autor: Miruna Diaconu

26.10.2023, 00:05 3325

♦ Chimcomplex Borzeşti şi Nitramonia sunt singurele companii din industria prelucrătoare din Bacău care reuşesc să aibă venituri de ordinul miliardelor de lei.

Cei mai mari 50 de jucători din industria prelucrătoare din ju­deţul Bacău au avut anul trecut venituri cumulate de 9,8 mld. lei, dintre care 40% au fost generate de doar două com­panii, fiind de altfel şi singurele fabrici care au înre­gis­trat afaceri de ordinul miliardelor de lei din judeţul Bacău.

Ziarul Financiar a început o serie de articole în care prezintă cele mai mari 50 de fabrici din fiecare judeţ. Industria prelucrătoare reprezintă circa 24% din PIB-ul României, ceea ce face din acest sector cel mai important contributor la economia locală.

Industria prelucrătoare din judeţul Bacău se imparte în multe segmente, existând jucători din diverse industrii, de la chimie, până la construcţia de aeronave, materiale de construcţii, industrie alimentară sau textilă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO