Companii

Campania ZF. Fabricile României. Industria prelucrătoare din Argeş este condusă de Automobile Dacia, care realizează venituri mult mai mari decât principalele 49 de fabrici din judeţ

Campania ZF. Fabricile României. Industria...

Autor: Miruna Diaconu

25.10.2023, 00:06 2422

♦ Cele mai mari 50 de fabrici din judeţul Argeş adună împreună afaceri de 42 miliarde lei, dintre care doar 25 miliarde lei reprezintă veniturile Automobile Dacia.

Automobile Dacia este unul dintre cei mai mari jucători din economia locală, fiind clasat pe al treilea loc în topul celor mai mari companii din România după cifra de afaceri, cu venituri de 25,7 miliarde lei, înaintea sa fiind OMV Petrom şi OMV Petrom Marketing.

Astfel, Automobile Dacia conduce industria prelucrătoare din judeţul Argeş, având venituri mult mai mari decât au cumulat celelalte 49 de fabrici principale din judeţ.

Ziarul Financiar a început o serie de articole în care prezintă cele mai mari 50 de fabrici din fiecare judeţ. Industria prelucrătoare reprezintă circa 24% din PIB-ul României, ceea ce face din acest sector cel mai im­portant contri­buitor la economia locală.

Cele mai mari 50 de fabrici din judeţul Argeş adună împreună afaceri de 42 mi­liarde lei, dintre care 25 mi­liarde lei reprezintă veniturile Automobile Dacia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO