Companii

Campanie ZF Fabricile României. Cele mai mari 50 de fabrici din judeţul Alba adună afaceri de 22 mld. lei, jumătate cât cel mai mare jucător din economia naţională, OMV Petrom. Cele mai mari fabrici din judeţul Alba vin din sectorul auto, industria alimentară şi materiale de construcţii

Campanie ZF Fabricile României. Cele mai mari 50 de...

Autor: Miruna Diaconu

23.10.2023, 00:06 6080

Ziarul Financiar începe azi o serie de articole în care prezintă cele mai mari 50 de fabrici din fiecare judeţ, iar primul top prezentat este al judeţului Alba.

Cele mai mari 50 de fabrici din judeţul Alba adună afaceri de 22 de miliarde de lei, ceea ce reprezintă jumătate din cifra de afaceri a celui mai mare jucător din economie, anu­me OMV Petrom, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor Registrului Comerţului.

Industria prelucrătoare reprezintă circa 24% din PIB-ul României, ceea ce face din acest sector cel mai important contributor la economia locală.

Judeţul Alba se poate mândri cu fabrici în diverse sectoare economice, de la auto, materiale de construcţii până la industria alimentară, textilă şi de mobilă. Cele mai mari fabrici din judeţ au însă activităţi în domeniul auto, industria alimentară şi materiale de construcţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO