Companii

Bombardier va angaja la Cluj 140 de studenti intr-un centru de servicii

Bombardier va angaja la Cluj 140 de studenti intr-un centru de servicii
30.07.2009, 17:51 4132

Constructorul de material rulant feroviar Bombardier Transportation a deschis in Cluj-Napoca un centru de servicii administrative care va asigura aceste activitati pentru toate fabricile si filialele Bombardier din Europa, cu exceptia Tarilor Scandinave si Marea Britanie.

Potrivit reprezentantilor Bombardier, centrul din Cluj inagurat luna aceasta angajeaza pentru moment 17 oameni, iar pana la finalul anului viitor efectivul urmeaza sa ajunga la 140 de oameni.

Centrul din Cluj va concentra activitatile financiare si administrative, acestea urmand sa fie externalizate din unitatile europene. Angajatii sunt recrutati din cadrul universitatilor locale iar aptitudinile si calificarile urmarite sunt in contabilitate, relatii publice si competente lingvistice.

"In Cluj am gasit o comunitate mare de absolventi de finante si contabilitate. Oamenii din aceasta regiune au aratat o puternica orientare catre domeniul de relatii cu clientii si o foarte buna cunoastere a limbilor straine", a declarat Olivier Guitton, vicepresedinte al serviciilor financiare, contabilitate si raportare Bombardier.

Compania are pe plan local si un birou de vanzari prin care a livrat catre metroul bucurestean mai mult de 260 de vagoane de metrou (44 de trenuri) in valoare de aproximativ 300 de milioane de euro.

"Suntem interesati in participarea la orice viitoare licitatie care va fi organizata de Metrorex pentru trenuri de metrou si echipamente de semnalizare", a adaugat Mircea Marian, director general Bombardier Romania.

Constructia celor 260 de vagoane de metrou a fost realizata in colaborare cu constructorul local Electroputere Craiova iar Bombardier colaboreaza in prezent si cu IMSAT pentru constructia unor sisteme de semnalizare si control al traficului pentru magistralele de metrou 1 si 3. Metrorex a anuntat recent ca urmareste achizitia a inca 25 de trenuri de metrou, a caror valoare este estimata la 150 de milioane de euro.

"Romania este o piata interesanta pentru noi, dar orice decizie viitoare privind capacitatea de productie depinde de comenzile primite de la operatorii locali. Urmarim cu interes proiectele destinate transportului public in orase precum Bucuresti, Timisoara, Arad si Iasi", a spus Marian.

Piata locala de tramvaie, pe care Bombardier urmareste sa o exploateze, este evaluata la circa 1 miliard de euro, in functie de valoarea garniturilor de tramvaie necesare pentru inlocuirea materialului rulant ce se apropie de finalul perioadei de exploatare. Pe piata locala de material rulant feroviar sunt prezenti si constructorii Alstom si Siemens.

 

Bombardier Romania

  • Bombardier detine un birou local de vanzari, in Bucuresti, si un centru de servicii administrative in Cluj
  • Centrul de servicii din Cluj va avea 140 de angajati la finalizarea investitiei
  • Compania are vanzari de peste 300 de milioane de euro pe plan local, majoritatea catre Metrorex
  • Metrorex colaboreaza pe plan local cu constructorii de material rulant Electroputere Craiova si IMSAT
  • La 1 miliard de euro se ridica valoarea pietei de tramvaie, unde Bombardier urmareste sa participe la licitatiile administratiilor locale

Sursa: Compania

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO