Bombardier va angaja la Cluj 140 de studenti intr-un centru de servicii

Autor: Alexandru Anghel 30.07.2009

Constructorul de material rulant feroviar Bombardier Transportation a deschis in Cluj-Napoca un centru de servicii administrative care va asigura aceste activitati pentru toate fabricile si filialele Bombardier din Europa, cu exceptia Tarilor Scandinave si Marea Britanie.

Potrivit reprezentantilor Bombardier, centrul din Cluj inagurat luna aceasta angajeaza pentru moment 17 oameni, iar pana la finalul anului viitor efectivul urmeaza sa ajunga la 140 de oameni.

Centrul din Cluj va concentra activitatile financiare si administrative, acestea urmand sa fie externalizate din unitatile europene. Angajatii sunt recrutati din cadrul universitatilor locale iar aptitudinile si calificarile urmarite sunt in contabilitate, relatii publice si competente lingvistice.

"In Cluj am gasit o comunitate mare de absolventi de finante si contabilitate. Oamenii din aceasta regiune au aratat o puternica orientare catre domeniul de relatii cu clientii si o foarte buna cunoastere a limbilor straine", a declarat Olivier Guitton, vicepresedinte al serviciilor financiare, contabilitate si raportare Bombardier.

Compania are pe plan local si un birou de vanzari prin care a livrat catre metroul bucurestean mai mult de 260 de vagoane de metrou (44 de trenuri) in valoare de aproximativ 300 de milioane de euro.

"Suntem interesati in participarea la orice viitoare licitatie care va fi organizata de Metrorex pentru trenuri de metrou si echipamente de semnalizare", a adaugat Mircea Marian, director general Bombardier Romania.

Constructia celor 260 de vagoane de metrou a fost realizata in colaborare cu constructorul local Electroputere Craiova iar Bombardier colaboreaza in prezent si cu IMSAT pentru constructia unor sisteme de semnalizare si control al traficului pentru magistralele de metrou 1 si 3. Metrorex a anuntat recent ca urmareste achizitia a inca 25 de trenuri de metrou, a caror valoare este estimata la 150 de milioane de euro.

"Romania este o piata interesanta pentru noi, dar orice decizie viitoare privind capacitatea de productie depinde de comenzile primite de la operatorii locali. Urmarim cu interes proiectele destinate transportului public in orase precum Bucuresti, Timisoara, Arad si Iasi", a spus Marian.

Piata locala de tramvaie, pe care Bombardier urmareste sa o exploateze, este evaluata la circa 1 miliard de euro, in functie de valoarea garniturilor de tramvaie necesare pentru inlocuirea materialului rulant ce se apropie de finalul perioadei de exploatare. Pe piata locala de material rulant feroviar sunt prezenti si constructorii Alstom si Siemens.

 

Bombardier Romania

Sursa: Compania