Companii

Boeing a primit de la Blue Air o comanda de 150 mil. $

06.02.2008, 19:07 21

Boeing a anuntat astazi ca a primit o comanda de construire a doua avioane de generatie 737-800 de la operatorul aerian roman Blue Air.
De asemenea, Blue Air a rezervat drepturile de achizitionare a inca doua avioane, informeaza CNN. Comanda este evaluata la un pret de lista de 150 de milioane de dolari. "Ne-am dublat numarul pasagerilor in fiecare an de la inceperea operatiunilor. Privind in perspectiva, modelul 737-800 este cel mai capabil avion de pe piata, cu o evolutie demonstrata si impresionanta. Este aeronava potrivita pentru cresterea previzionata pentru aceasta regiune", a declarat Gheorghe Racaru, director general al Blue Air. Managerul general al Blue Air a mentionat ca aceste achizitii fac parte din planul de crestere a afacerilor in regiune.
Blue Air opereaza o flota de cinci aeronave Boeing 737. Compania, detinuta de omul de afaceri Nelu Iordache, estimeaza pentru 2008 afaceri de 120 mil. euro.
"Standardizarea este cheia succesului pentru operatorii low-cost. Blue Air poate sa treaca fara dificultati de la Boeing 737 Clasic la noua generatie din acelasi model", a declarat Marlin Dailey, vicepresedintele pentru vanzari in Europa, Rusia si Centrul Asiei al Boeing. Pe segmentul de transport aerian low-cost mai sunt prezenti EasyJet, SkyEurope, WizzAir si MyAir.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO