Boeing a primit de la Blue Air o comanda de 150 mil. $

Autor: Autor test 06.02.2008
Boeing a anuntat astazi ca a primit o comanda de construire a doua avioane de generatie 737-800 de la operatorul aerian roman Blue Air.
De asemenea, Blue Air a rezervat drepturile de achizitionare a inca doua avioane, informeaza CNN. Comanda este evaluata la un pret de lista de 150 de milioane de dolari. "Ne-am dublat numarul pasagerilor in fiecare an de la inceperea operatiunilor. Privind in perspectiva, modelul 737-800 este cel mai capabil avion de pe piata, cu o evolutie demonstrata si impresionanta. Este aeronava potrivita pentru cresterea previzionata pentru aceasta regiune", a declarat Gheorghe Racaru, director general al Blue Air. Managerul general al Blue Air a mentionat ca aceste achizitii fac parte din planul de crestere a afacerilor in regiune.
Blue Air opereaza o flota de cinci aeronave Boeing 737. Compania, detinuta de omul de afaceri Nelu Iordache, estimeaza pentru 2008 afaceri de 120 mil. euro.
"Standardizarea este cheia succesului pentru operatorii low-cost. Blue Air poate sa treaca fara dificultati de la Boeing 737 Clasic la noua generatie din acelasi model", a declarat Marlin Dailey, vicepresedintele pentru vanzari in Europa, Rusia si Centrul Asiei al Boeing. Pe segmentul de transport aerian low-cost mai sunt prezenti EasyJet, SkyEurope, WizzAir si MyAir.