Companii

Birourile CA Immo, mai ieftine decat pretul de achizitie

07.12.2009, 23:08 28

Cladirea de birouri Opera Center din zona Eroilor a Capitalei siparcul de afaceri Bucharest Business Park (BBP) din spatele CaseiPresei Libere, aflate in portofoliul fondului austriac deinvestitii CA Immo, au fost evaluate la 91 de milioane de euro, inscadere cu 22% fata de inceputul acestui an si usor sub pretul deachizitie al proprietatilor cumparate in urma cu mai bine de patruani.

Proprietatile, doua dintre cele mai apreciate proiecte debirouri din Bucuresti, erau evaluate la inceputul anului la 115,6milioane de euro, iar pretul de achizitie s-a ridicat la 91,5milioane de euro.

BBP, cumparata in 2005, are printre chiriasi companii precumBAT, IBM, NNDKP si Coca-Cola si este evaluata in prezent la 58,2milioane de euro, in timp ce costul de achizitie s-a ridicat la61,6 milioane de euro.

In cazul Opera Center, printre ai carei chiriasi se numaraPricewaterhouseCoopers, ING, Cushman & Wakefield, Stoica &Asociatii sau D&B David si Asociatii, valoarea de piata esteestimata la 32,7 mil. euro, peste pretul de achizitie (29,8 mil.euro), dar in scadere cu 32% fata de evaluarea de la inceputulanului.

Potrivit informatiilor din piata, in urmatoarea perioada celputin unul dintre chiriasii importanti ar putea parasi cladirea dinPiata Operei, unul dintre primele imobile de birouri moderneconstruite in Bucuresti, fapt ce s-ar putea reflecta si in valoareade piata a proprietatii.

Gradul de neocupare al cladirilor de birouri din Bucuresti acrescut pana in jurul a 15%, in timp ce chiriile au scazut cu peste20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO