Companii

Barometrul Industrial: Activitatea din industrie s-a înviorat în septembrie, dar nu şi optimismul managerilor

Barometrul Industrial: Activitatea din industrie s-a...

Autor: Cristina Bellu

24.10.2017, 12:03 75

Activitatea din industrie s-a înviorat vizibil în luna septembrie, volumul producţiei urcând de la 56 de puncte în august la 64 de puncte, potrivit datelor Barometrului Industrial – un sondaj efectuat în rândul managerilor din industrie realizat de IRSOP şi Facultatea de management din cadrul Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi Administrative (SNSPA).

“Majoritatea indicatorilor măsuraţi, şapte din unsprezece, arată creşteri substanţiale pe alocuri. Activitatea mai mare a influenţat urcarea costurilor de producţie şi expansiunea importurilor de materii prime, dar nu a îmbunătăţit şi optimismul şefilor de firme, indexul de optimism coborând la 59 de puncte faţă de 60 în august şi sub media lunilor ianuarie-august (63).”, menţionează raportul Barometrului Industrial.

Potrivit datelor analizate, stocurile au urcat timid de la 41 la 43, dar au rămas în zona de contracţie (sub 50), în timp ce comenzile noi au înregistrat un salt puternic, de la 55 în august la 62 în septembrie.

În ceea ce priveşte comenzile pentru export, acestea au „sărit” cel mai sus, de la un nivel slab, de 46 de puncte în august, la 59 în septembrie. Totuşi, performanţa e încă modestă faţă de 69 în martie şi 64 în mai anul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO