Companii

Austrotherm a investit 9 mil. euro in Neamt

03.11.2006, 19:02 41

Austrotherm Romania, divizia locala a producatorului austriac de polistiren expandat Austrotherm, va investi anul viitor 4 milioane de euro intr-o fabrica de polistiren extrudat in localitatea Horia, judetul Neamt. Dupa deschiderea fabricii, investitiile companiei in localitatea Horia se vor ridica la 9 milioane de euro.
Noua linie de productie de polistiren extrudat va permite companiei sa se extinda si pe pietele din regiune. "Polistirenul extrudat (XPS) produs in Romania va fi exportat in toata zona de est si sud-est a Europei. Vom vinde in Ucraina, Rusia, Turcia, Bulgaria, Moldova, Ungaria, Slovacia si Polonia", spune Serghei Negulescu, director al Austrotherm Romania. Noua capacitate de productie se va ridica la 180.000 de metri cubi pe an, ceea ce va asigura crearea a inca 30 de noi locuri de munca, crescand numarul angajatilor Austrotherm Romania la 100.
Compania si-a bugetat pentru anul acesta o cifra de afaceri de 17 mil. euro, in crestere cu circa 20% fata de anul trecut, potrivit reprezentantilor companiei.
Austriecii produc in prezent doar polistiren expandat pe piata locala. Austrotherm a inaugurat anul acesta a doua fabrica de polistiren expandat in localitatea Horia, judetul Neamt, in urma unei investitii de 5 mil. euro. Fabrica are o capacitate anuala de productie de 400.000 de metri cubi de polistiren expandat si se intinde pe o suprafata de 6.000 de metri patrati. Austrotherm detine din 1998 o capacitate de productie de polistiren expandat si la Bucuresti.
Izolarea termica a cladirilor vechi si cerintele europene din domeniu au atras un interes masiv in ultimii ani pentru investitii pe piata polistirenului expandat, unul dintre cele mai dinamice segmente din industria materialelor de constructii. Austrotherm detine o cota de piata de 30%, conform reprezentantilor companiei.
Printre competitorii companiei Austrotherm pe piata romaneasca se numara Swisspor (Elvetia), Isopor (Grecia) sau Thermopor (parte din grupul Benta).
Grupul Austrotherm, membru al concernului austriac Schmid Industrieholding, este prezent in Austria, Romania, Ungaria, Bulgaria, Polonia, Serbia si Muntenegru si Albania si a realizat anul trecut afaceri de 117 milioane de euro. Concernul Schmid Industrieholding este prezent in Romania si prin firma Baumit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO