Companii

Aurelian Sima, seful centrului de servicii al Accenture, pleaca din companie dupa doi ani

Aurelian Sima, seful centrului de servicii al Accenture, pleaca din companie dupa doi ani

Aurelian Sima, 47 de ani, a fost recrutat de americani in 2007, dupa ce a petrecut sapte ani la conducerea businessului Motorola la nivel local.

19.10.2009, 23:12 591

Aurelian Sima, 47 de ani, primul roman care a ocupat o functieexecutiva intr-o companie de Business Process Outsourcing (BPO),conducand timp de doi ani operatiunile centrului de servicii dinBucuresti al gigantului american Accenture, va parasi aceastafunctie, afirma surse din interiorul companiei.

Serviciile de BPO se refera la externalizarea unor procese dincadrul businessului care nu au functie de baza in cadrul companiei,fiind un domeniu care se dezvolta foarte puternic in prezent.

Sima a fost recrutat de americani in 2007, dupa ce a petrecutsapte ani la conducerea businessului Motorola la nivel local.

El a condus centrul de BPO al Accenture, care a ajunsese anultrecut la peste 280 de angajati in Bucuresti, care lucrau in patrulinii de business: resurse umane, financiar, procurement siasigurari. Planurile pe termen mediu si lung ale companiei anuntatein urma cu doi ani vizau atingerea unui numar de 2.000 de angajati.Accenture mai are pe piata locala o divizie de consultanta si unade dezvoltare si mentenanta software.

Contactat de ZF, Sima nu a dorit sa comenteze informatia cuprivire la plecarea din companie, iar reprezentantii Accenture nuau oferit detalii suplimentare pana la inchiderea editiei.

Sima a absolvit Facultatea de Mecanica din cadrul InstitutuluiPolitehnic din Bucuresti si a mai lucrat anterior in consultanta(AEA Mediu Consulting), ca sales&marketing manager la RigipsRomania, (parte a Saint Gobain) si in diverse companii dinFMCG.

In Europa, Accenture mai are centre in Praga, Bratislava siVarsovia si un centru de IT in Riga, iar Bucurestiul este cel maimare oras european in care americanii au un centru deoutsourcing.

La nivel global, pentru Accenture lucreaza 177.000 de oameni,care deservesc clienti din 120 de tari. Compania, care este listatape bursa de la New York, a raportat venituri nete de 21,6 mld.dolari in anul fiscal care s-a incheiat la 31 august 2009.

Potrivit site-ului Ministerului de Finante, Accenture CentralEurope a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 10,2 mil. eurosi un profit net de 0,7 mil. euro. Compania nu a depus bilantulfinanciar pentru anul 2008.

De curand, si Genpact, cel mai mare jucator in functie denumarul de angajati din industria de BPO locala, si-a schimbatseful, aducandu-l la conducerea operatiunilor pe olandezul PascalHenssen.

Genpact, care s-a desprins in urma cu cativa ani din gigantulgeneral Electric, a fost primul jucator din BPO care a intrat pepiata locala in 2005. Gigantul american Accenture a fost a douacompanie care a deschis un centru de BPO pe piata locala in 2006.Ulterior, au venit si indienii de la Wipro si cei de la WNS. O altacompanie care are activitati in zona de BPO este TechTeam.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO