Companii

ANALIZĂ ZF. Cum se pregătesc retailerii de bricolaj pentru facturile mari la energie? Dedeman: Analizăm ideea de a închide magazinele mai devreme, însă deocamdată nu am luat nicio decizie

Artsani a schimbat, începând cu 3 octombrie 2022, programul magazinului său din Ploieşti, închizându-l cu o oră mai devreme, cu scopul de a reduce consumul de energie.

Artsani a schimbat, începând cu 3 octombrie 2022, programul magazinului său din Ploieşti, închizându-l cu o oră mai devreme, cu scopul de a reduce consumul de energie.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

10.10.2022, 00:07 815

♦ Artsani, cu două magazine în judeţul Prahova, a schimbat programul magazinului său din Ploieşti, închizându-l cu o oră mai devreme, cu scopul de a reduce consumul de energie ♦ Dedeman, cel mai mare jucător de pe piaţa locală a bricolajului, se gândeşte la reducerea programului magazinelor sale ♦ Francezii de la Leroy Merlin au ales să investească în soluţii pentru obţinerea energiei din surse regenerabile.

Creşterea costurilor cu energia, o nebuloasă care afectează toate businessurile, i-a orien­tat şi pe retailerii din bricolaj către soluţii care să reducă sau să eficientizeze consu­mul. Dacă unele busi­nessuri de profil au ales deja să-şi închidă magazinele mai devreme, altele încă mai analizează această posibilita­te sau investesc în alte soluţii care să micşoreze cheltuie­lile cu energia.

Artsani, un busi­ness în domeniul bri­co­la­jului, cu două ma­gazine în judeţul Pra­hova, a schimbat, în­ce­pând cu 3 octom­brie 2022, programul magazinului său din Ploieşti, închizându-l cu o oră mai devreme, cu scopul de a reduce consumul de energie.

„Am făcut nişte calcule şi am ajuns la concluzia că trebuie să ne gospodărim sin­guri, iar aceasta este o soluţie bună. Sperăm că astfel vom reduce cheltuielile“, a spus Oleg Tătaru, unul dintre acţionarii afacerii.

Artsani Com, firma prin care este operat businessul celor două magazine de bricolaj Artsani din Prahova, a revenit pe plus şi a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 173 de milioane de lei, în creştere cu 5% faţă de anul precedent, după cum arată datele disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul, pe de altă parte, a scăzut cu 9% şi tot în scădere uşoară a fost şi numărul de angajaţi, care a ajuns de la 294 în 2020 la 286 anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO