Companii

Afacerile producătorului de mobilă Simex ar putea stagna la 14 milioane de euro

Autor: Ioan Dornescu

16.03.2011, 23:39 89

Afacerile producătorului de mobilă Simex au scăzut anul trecutde la 20 milioane euro la 14 milioane euro, grupul estimând ostagnare a rulajului în acest an. "Stagnarea vânzărilor este ceamai probabilă variantă pe care o luăm în calcul", a declarat după oconferinţă de presă Cristian Bilţ, preşedintele şi unul dintreacţionarii grupului.

Grupul cuprinde zece firme, din care opt în România, una în Ucrainaşi una în Rusia. Firmele din România sunt specializate în producţie(şase fabrici), vânzări şi întreţinere. Întrebat dacă intenţioneazăsă dezvolte unităţi de producţie noi, Bilţ a răspuns negativ,precizând că fabricile lucrează în prezent la 80% din capacitate.Simex exportă aproape 90% din producţie, principalele destinaţiifiind Rusia şi Ucraina, unde operează şi magazine.

Simex mai are magazine în România, Austria, Ungaria sau Bulgaria şieste interesat de deschiderea unor unităţi noi. Grupul a fostfondat de Bilţ şi are mai mulţi acţionari minoritari, printre careşi managerii fabricilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO