Afacerile producătorului de mobilă Simex ar putea stagna la 14 milioane de euro

Autor: Ioan Dornescu 16.03.2011

Afacerile producătorului de mobilă Simex au scăzut anul trecut de la 20 milioane euro la 14 milioane euro, grupul estimând o stagnare a rulajului în acest an. "Stagnarea vânzărilor este cea mai probabilă variantă pe care o luăm în calcul", a declarat după o conferinţă de presă Cristian Bilţ, preşedintele şi unul dintre acţionarii grupului.

Grupul cuprinde zece firme, din care opt în România, una în Ucraina şi una în Rusia. Firmele din România sunt specializate în producţie (şase fabrici), vânzări şi întreţinere. Întrebat dacă intenţionează să dezvolte unităţi de producţie noi, Bilţ a răspuns negativ, precizând că fabricile lucrează în prezent la 80% din capacitate. Simex exportă aproape 90% din producţie, principalele destinaţii fiind Rusia şi Ucraina, unde operează şi magazine.

Simex mai are magazine în România, Austria, Ungaria sau Bulgaria şi este interesat de deschiderea unor unităţi noi. Grupul a fost fondat de Bilţ şi are mai mulţi acţionari minoritari, printre care şi managerii fabricilor.