Companii

Afacerile Interbrands au crescut cu 15% anul trecut. Distribuitorul ţigărilor Kent a trecut pe profit după un an în care a avut pierderi de 1 milion de euro

Afacerile Interbrands au crescut cu 15% anul trecut. Distribuitorul ţigărilor Kent a trecut pe profit după un an în care a avut pierderi de 1 milion de euro

Autor: Adelina Mihai

09.02.2012, 11:58 1354

Vânzările distribuitorului de bunuri de larg consum Interbrands, liderul pieţei locale de profil, au crescut cu 15% anul trecut, într-o perioadă în care consumul a continuat declinul, iar companiile au făcut mai puţine investiţii.

"Când toată lumea a redus costurile prin restructurări, noi am crescut forţa de vânzări, le-am majorat salariile şi astfel am reuşit să extindem portofoliul de clienţi şi de rute de distribuţie acoperite. În ciuda faptului că scăderea consumului a fost de aproxiamtiv 3% anul trecut, noi am majorat cheltuielile, am încercat să ne susţinem clienţii mai mult şi mai bine, iar asta ne-a adus creştere", a spus Rand Sherif, CEO-ul Interbrands.

Interbrands este cea mai mare firmă de distribuţie FMCG de pe piaţa locală, cu vânzări nete 489 mil. lei anul trecut (115 mil.euro), în creştere cu 15% faţă de anul anterior. Compania a intermediat vânzări de produse în valoare de 6,5 mld. lei (peste 1,5 mld. euro), cu 25% mai mult faţă de anul anterior, pe fondul reducerii contrabandei de pe piaţa ţigaretelor.

Interbrands este distribuitorul ţigărilor Kent (produse de British American Tobacco, liderul pieţei locale de ţigarete) încă din 1997, ulterior compania extinzându-şi portofoliul de clienţi, distribuind produse ale unor companii precum Kotanyi, Procter&Gamble, Henkel, Nestlé Nutrition, Love Plus, Tchibo, 3M, Comceh, Kraft Foods sau Angelli.

După trei ani de criză, compania a avut un profit net de peste un milion de euro, după ce în 2010 a avut pierderi de peste 1,1 milioane de euro.

Printre competitorii companiei se mai află distribuitorii Top Brands Distribution sau Simba Invest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO