Companii

Actiuni gratuite si splitare la Siretul

18.03.2004, 00:00 34

Actionarii fabricantului de produse textile Siretul Pascani vor discuta la finalul lunii aprilie acordarea de actiuni gratuite in contul profiturilor obtinute de societate in ultimii ani si splitarea actiunilor. Masurile urmeaza preluarii unor pachete importante de actiuni de catre mai multi investitori de portofoliu de la Bursa de Valori de la salariatii societatii, iar analistii de la Bursa apreciaza aceasta masura drept o incercare a acestora de crestere a valorii de piata a companiei. Acordarea de actiuni gratuite sau divizarea actiunilor genereaza, de regula, cresterea pretului actiunilor tranzactionate de piata romaneasca de capital.
Capitalul societatii urmeaza sa fie majorat cu 37 miliarde de lei, actionarii urmand sa primeasca 0,6 actiuni gretuite pentru fiecare actiune detinuta. Valoarea nominala a actiunilor Siretul este in prezent de 2.500 de lei, iar titlurile urmeaza sa fie divizate astfel ca valoarea nominala sa ajunga 1.000 de lei. Pe ordinea de zi a Adunarii Generale se mai afla si distribuirea de dividende din profitul obtinut anul trecut, data de referinta pentru acestea fiind 15 aprilie.
Actiunile Siretul au fost suspendate de la tranzactionare ieri la Bursa de Valori, insa in sedintele anterioare au inregistrat o crestere puternica, depasind pragul de 9.000 lei/actiune. Cu o luna in urma o actiune Siretul se tranzactiona la 5.000 de lei, iar cotatia titlurilor in urma cu un an era de 1.500 de lei. Capitalizarea bursiera a companei la ultimul pret al actiunilor este de 6,8 milioane de dolari.
Siretul Pascani a incheiat anul trecut cu un profit net de 17,4 miliarde de lei (0,5 milioane de dolari), valoare similara in termeni nominali cu cea din anul 2002. Cifra de afaceri a companiei a crescut usor in termeni nominali ajungand la 450 miliarde de lei, conform datelor financiare preliminate pe 2003. Cu un an inainte, vanzarile societatii insumau 404 miliarde de lei.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO