Companii

Acţionarii Medas se apropie de final cu un spital de 4 milioane de euro în Capitală

Acţionarii Medas se apropie de final cu un spital de 4 milioane de euro în Capitală

Furnizorul de servicii medicale este controlat de soţii Simona (foto) şi Abd Halal Ateia

Autor: Ioana David

16.09.2011, 00:04 1932

Operatorul de servicii medicale Medas va deschide la finalul acestui an un spital de circa 4 mil. euro în care se vor trata în special afecţiuni urogenitale.

"Spitalul, ale cărui lucrări de construcţie sunt într-o fază avansată, va avea cinci etaje, secţie ATI (anestezie-terapie intensivă - n.red.) şi trei săli de operaţie", se arată într-un comunicat al companiei.

Compania a anunţat încă de la finalul anului 2010 că are intenţia să deschidă un spital, iar potrivit datelor de la acea perioadă unitatea ar fi urmat să aibă 40 de paturi de spitalizare continuă şi între 50 şi 100 de angajaţi (inclusiv colaboratorii). Spitalul urma să fie finanţat atât din surse proprii, cât şi externe, iar atingerea pragului de break-even ar fi urmat să se întâmple într-un interval de trei-cinci ani.

Anunţul de anul trecut a fost făcut cu ocazia deschiderii unei clinici în cadrul Unirea Shopping Center, aripa Călăraşi la demisol, în urma unor investiţii de peste 4 mil. euro. Clinica se întinde pe o suprafaţă de 2.500 mp.

Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe, Centrul Medical Medas 2003 a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 23,6 milioane de lei (5,6 milioane de euro). Furnizorul de servicii medicale private este controlat de soţii Simona Ateia şi Abd Halal Ateia.

Piaţa de aproape jumătate de miliard de euro a serviciilor medicale private traversează o perioadă extrem de activă din punctul de vedere al deschiderilor de clinici şi spitale private.

Cel mai recent anunţ a fost făcut de MedLife, care a investit peste 10 mil. euro în deschiderea unui spital privat cu 60 de paturi şi în achiziţia clinicii Eva în Braşov.

Prima jumătate a anului 2011 a reprezentat un record şi în ceea ce priveşte deschiderile de spitale private, unităţi de peste 110 mil. euro fiind inaugurate, potrivit calculelor ZF pe baza datelor făcute publice de către companii.

În continuare există proiecte pentru deschiderea de noi spitale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO