Companii

Cum arată Spitalul Euroclinic şi Maternitatea Regina Maria - VIDEO

Autor: Ioana David

12.08.2011, 12:21 3270

Operatorul de servicii medicale private Regina Maria, controlat de fondul de investiţii Advent Internaţional, se află în plin proces de expansiune pe piaţa locală. Cu investiţii anunţate de 30 mil. euro în intervalul 2011-2012, compania vrea să vină cu un nou spital de obstetrică - ginecologie în zona Băneasa (proiect de aproximativ 10 mil. euro) în care se muta activitatea pe acest profil care până acum se desfăşura în Maternitatea Regina Maria din Băneasa şi în spitalul Euroclinic. Între timp, cele două unităţi continuă să funcţioneze ca până acum.

Euroclinic a fost deschis în 2005 şi a fost gândit ca o aripă privată a Spitalului Floreasca, fiind unul dintre proiectele-pilot prevăzute de strategia privind participarea sectorului privat la îmbunătăţirea performanţei sistemului sanitar din România, aprobată printr-o hotărâre de guvern.

Acţionarii de la acea dată, grupul financiar Eureko au încercat să-l vândă încă din 2008, însă au reuşit abia anul trecut când a fost preluat de către Advent Internaţional. Spitalul a fost încadrat în urma clasificări recente a Ministerului Sănătăţii la nivelul IV (care înseamnă un nivel de comptenţă bazal şi include spitale care deservesc populaţia pe o rază administrativ-teritorială limitată, pentru afecţiuni cu grad mic de complexitate).

Totodată, maternitatea Regina Maria a fost inaugurată în 2008, investiţiile anunţate la acea dată fiind estimate la 5,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO