Caută doar în titlu
Eveniment

Cum arată Spitalul Colţea, primul spital din România, deschis în urmă cu mai bine de 300 de ani, după investiţii de 63 mil. euro – GALERIE FOTO

Spitalul Colţea, aflat în subordinea Primăriei Capitalei prinAdministraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB),a finalizat în 2010 o primă etapă a unor investiţii de 63 mil.euro, demarate în urmă cu zece ani. Proiectul se numără printrecele mai mari finalizate în Bucureşti în sectorul de stat anultrecut şi a marcat renovarea primului spital din România, vechi demai bine de 300 de ani (de-a lungul timpului, după un incendiuputernic a fost necesară construirea unei noi clădiri).

Spitalul Colţea, situat la kilometrul zero al Bucureştiului, arepeste 345 de paturi, 580 de angajaţi (dintre care 72 de medici) şiun buget anual de 54 mil. lei (13 mil. euro). Din spital suntexternaţi anual aproape 18.000 de pacienţi, iar urgenţelereprezintă 32% din totalul cazurilor tratate.

La conducerea spitalului se află Anca Roxana Lupu, directorulmedical este Mihaela Parvulescu, iar directorul financiar DanielaElena Hriscu.

În urma unei clasificări recente a Ministerului Sănătăţii,spitalul a fost încadrat la categoria a III-a cu plan deconformare. Categoria a III-a include unităţile cu un nivel decompetenţă mediu, care "deservesc populaţia judeţului din ariaadministrativ-teritorială unde îşi are sediul şi, doar prinexcepţie, din judeţele limitrofe, pentru afecţiuni cu grad mediu decomplexitate". Planul de conformare ataşat acestei încadrăriînseamnă că trebuie să finalizeze unele investiţii pentru a puteasă-şi păstreze CLASA.

Ziarul Financiar a mers în mai multe spitale de stat dar şiprivate pentru a afla situaţia financiară, investiţiile pe carele-au derulat sau pe care intenţionează să le facă, numărul deanagajaţi şi ce investigaţii oferă. Campania ZF are loc într-operioadă activă pentru jucătorii din mediul privat care investescsume record în extindere iar statul pare că a pierdut startul.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.