Companii

Actionarii IAR Ghimbav au decis schimbarea directorului general

13.04.2007, 19:40 156

Adunarea Generala a Actionarilor uzinei de elicoptere IAR Ghimbav, judetul Brasov, a decis, ieri, schimbarea din functia de director general a lui Ion Georgescu si inlocuirea lui cu Nicolae Banea, care a ocupat acest post pana in anul 2003. Georgescu a spus ca nu "din cauza incompetentei" a fost demis, ci din motive care nu tin de abilitatile sale de conducere.
"Motivele pentru care m-au schimbat nu sunt legate de competenta de conducere a fabricii, ci dimpotriva, mi s-a multumit pentru ca am adus fabrica pe profit. Motivele pentru decizia actionarilor sunt altele, care nu tin de abilitatea mea de conducere, motive care nu mi-au fost aduse la cunostinta, poate probabil ca sunt proprietar", a declarat Georgescu. El a precizat ca va mai sta in aceasta functie timp de o luna, asa cum prevede legea, perioada in care il va chema pe noul director sa participe la toate negocierile din cadrul societatii.
De asemenea, AGA a mai luat in discutie si problema majorarilor salariale solicitate de angajati si a mentinut oferta de 15%, fata de 30%, cat au cerut muncitorii. Totodata, in cadrul AGA a fost aprobat si fondul de salarii pentru 2007, care ajunge la suma de 23,6 milioane de lei, potrivit lui Suba Arpad, liderul de sindicat al ICA Ghimbav.
Nicolae Banea, care a mai fost director la IAR Ghimbav in perioada 1991 - 2002, a declarat ca stie din presa despre conflictele dintre conducere si angajati, spunand ca va continua negocierile pentru a afla nemultumirile angajatilor, imediat dupa ce va fi numit oficial in functia de director general.
AVAS detine 64,89%, din capitalul producatorului de aeronave, Ministerul Muncii - 7,3%, iar SIF Transilvania - 4,57%. Statul intentioneaza sa privatizeze compania, insa a primit anul trecut o singura oferta, de la Eurocopter Franta. IAR produce elicoptere si avioane si realizeaza lucrari de mentenanta, reparatii si modernizari de aeronave.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO