Companii

Accent Travel a ajunsla a patra revizuire in jos a bugetului

24.11.2009, 23:17 53

Agentia de turism Accent Travel & Events, unul dintre primiizece jucatori de pe piata de profil, a incheiat primele noua luniale anului acesta cu o cifra de afaceri de 12,4 milioane de euro,in scadere cu 25% fata de aceeasi perioada a anului anterior.

"Bugetul pe anul acesta a fost revizuit de patru ori in scadere.Initial estimasem o scadere cu 15-20% a cifrei de afaceri, darsituatia la noua luni arata o reducere cu 25%", a declarat LucianBoronea, directorul general al companiei Accent Travel &Events.

Pachetul majoritar de circa 80% din actiuni al agentiei deturism este detinut de compania cipriota Comac Limited, in timp ceLucian Boronea controleaza aproape 15% din companie, restulactiunilor fiind detinute de Stanciu Ioana Loredana si MihalacheTiberius.

Printre clientii corporate ai Accent Travel & Events senumara companii precum Orange, Petrom, Subaru, Romexterra,Hulliburton sau Washington Group, aproape 95% din veniturileagentiei fiind generate de clientii corporate.

"Numarul mediu de nopti de cazare pentru deplasarile de businesss-a redus de la trei nopti la doua nopti, iar valoarea medie petranzactie a scazut. Mai mult, asistam anul acesta la o relocare dela cazarea in unitatile de cinci stele la cea in hotelurile depatru stele", a spus Boronea.

Compania va realiza bugetul pentru anul viitor la sfarsitullunii noiembrie, dupa ce se va face o centralizare a vanzarilor peaceasta luna.

"Cred ca vom avea scaderi ale vanzarilor si in 2010 din cauzafaptului ca bugetele de calatorie ale clientilor corporate se vormentine la un nivel scazut", a precizat el.

Accent Travel & Events opereaza prin trei agentii proprii deturism, doua in Bucuresti si una in Ploiesti. Reteaua de agentiipartenere revanzatoare numara aproape 50 de firme, aproape 30% dinveniturile companiei fiind generate de agentiile revanzatoare.

Cei mai mari jucatori pe piata de profil sunt Happy Tour,companie detinuta de fondul de investitii GED, Eximtur, MarshalTurism sau Aerotravel.

De la inceputul anului pe piata agentiilor de turism s-ainregistrat un declin cu 20%. Pe langa Accent Travel & Eventssi celelalte agentii de turism au raportat scaderi aleafacerilor.

Un exemplu este agentia de turism Eximtur din Cluj, controlatade familia Morariu, care a finalizat primele noua luni ale anuluiacesta cu afaceri in scadere cu 23% fata de aceeasi perioada aanului anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO