Business Internaţional

Zeci de elevi din Mexic, otrăviţi în mod misterios

Zeci de elevi din Mexic, otrăviţi în mod misterios

Autor: Petru Mazilu

09.10.2022, 11:53 40

Cel puţin 57 de elevi au fost otrăviţi cu o substanţă neidentificată într-o şcoală rurală din statul mexican Chiapas, potrivit autorităţilor locale.

Otrăvirea în masă a fost a treia în şcolile din Chiapas raportată de presa locală în ultimele două săptămâni, speriindu-i pe elevi şi stârnind indignarea părinţilor.

Institutul mexican de Securitate Socială a anunţat că 57 de elevi adolescenţi din comunitatea rurală Bochil au ajuns la un spital local cu simptome de otrăvire. Un elev aflat într-o stare „delicată" a fost transferat la un spital din capitala statului, în timp ce ceilalţi elevilor sunt stabili, a precizat institutul.

Autorităţile nu au speculat asupra unei cauze, dar presa locală îi citează pe unii părinţi care cred că elevii au consumat apă sau alimente contaminate.

„Suntem indignaţi de aceste evenimente", au declarat liderii din Bochil, potrivit Reuters.

Procuratura a anunţat sâmbătă că a efectuat 15 examene toxicologice care au ieşit negative. Verificarea a fost făcută după ce pe reţelele de socializare au circulat informaţii potrivit cărora elevii au fost testaţi pozitiv la cocaină.

Începând cu 23 septembrie, în oraşul Tapachula au mai fost două cazuri asemănătoare, care au afectat zeci de elevi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO