Business Internaţional

William Hill a avut ghinion la fotbal, dar a recuperat la ruleta

11.01.2005, 00:00 28



William Hill, a doua mare retea de case de pariuri din Marea Britanie, a anuntat ca popularitatea crescanda in randul clientilor a tonomatelor de jocuri de noroc a compensat rezultatele mai slabe din al doilea semestru, atunci cand rezultatele sportive au iesit impotriva casei britanice, relateaza Financial Times.



Grupul, care detine unitati de pariuri in aproape 1.600 de locatii din Marea Britanie, a declarat ca nu a mai putut inregistra succesul avut in prima jumatate a anului trecut datorita victoriilor repurtate de echipele favorite, Arsenal, Chelsea si Manchester United, care au avut un parcurs foarte bun de la inceputul campionatului englez.



Ca efect al impunerii favoritelor, William Hill a raportat pe al doilea semestru un profit inainte de impozitare mai scazut decat cel obtinut in prima jumatate a anului trecut, atunci cand contabiliza 118 mil. lire sterline (168 mil. euro). Profitul inainte de impozitare pe intreg anul 2004 se estimeaza ca va fi mai mare cu 15% fata de anul trecut, adica peste 232 mil. lire sterline (330 mil. euro) sau 36 pence pe actiune, sub previziunea initiala de 38,5 pence pe actiune.



In luna septembrie, William Hill a raportat o crestere de 40% a profiturilor inainte de impozitare, cusele de cai de la York si Goodwood si victoria Greciei la Euro 2004 din Portugalia, aducandu-si cel mai important aport la aceste rezultate.



Totusi, cele 5.500 de tonomate de jocuri de noroc cu fise, care permit pasionatilor sa experimenteze jocuri precum ruleta virtuala si alte jocuri virtuale de casino, a ajutat grupul sa treaca mai usor peste efectele rezultatelor sportive adverse, au declarat oficialii companiei.



William Hill a precizat ca popularitatea acestui gen de divertisment a facut ca proportia castigului brut - diferenta dintre valoarea incasarilor si cea a castigurilor platite - sa fie de o treime din totalul incasarilor.



William Hill a adaugat ca intentioneaza sa introduca in punctele sale de vanzare, la inceputul lui 2006, automate electronice pentru pariuri, care, potrivit grupului, va determina o procesare mai rapida a biletelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO