Business Internaţional

Variola maimuţei se răspândeşte. A fost confirmat primul caz din Filipine

Variola maimuţei se răspândeşte. A fost confirmat...

Autor: Petru Mazilu

29.07.2022, 11:06 29

Variola maimuţei a ajuns şi în Filipine unde autorităţile au confirmat primul caz şi monitorizează alte 10 persoane, potrivit Reuters.

Autorităţile din Filipine au anunţat că au descoperit primul caz de variolă a maimuţei. Este vorba despre un cetăţean care s-a întors din străinătate la începutul acestei luni, a declarat vineri un oficial al Ministerului Sănătăţii.

Bărbatul în vârstă de 31 de ani se simte bine, dar a fost izolat la domiciliu. 10 persoane identificate ca fiind contacte apropiate, inclusiv trei din gospodăria pacientului, au primit ordin să intre în carantină, a declarat subsecretarul Departamentului de Sănătate Beverly Ho.

Persoana călătorise anterior în ţări cu cazuri documentate de variolă de maimuţă, a mai spus Ho, fără a da detalii. Cazul din Filipine a fost confirmat pozitiv joi, iar contacţii apropiaţi nu au prezentat niciun simptom, a precizat Ho.

Aproximativ 70 de ţări în care variola maimuţei nu este endemică au raportat prezenţa acestei boli virale, deoarece cazurile confirmate au depăşit 20.000. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat epidemia o urgenţă de sănătate globală. citiţi mai departe

Transmiterea poate avea loc prin contactul cu leziuni cutanate cauzate de virus, precum şi cu fluidele corporale şi lenjeria de pat contaminate.

„Sistemele noastre (de supraveghere a sănătăţii publice) sunt în funcţiune. Dar trebuie să lucrăm cu toţii împreună. Avem nevoie, de asemenea, ca publicul să fie vigilent. Pe baza a ceea ce ştim despre variola maimuţei... există o nevoie foarte clară de a fi mai atenţi cu cine interacţionăm, în special în ceea ce priveşte contactul sexual", a declarat Ho în cadrul unui briefing.

Ministerul Sănătăţii din Filipine cere ca persoanele infectate cu variola maimuţei să stea în carantină timp de 14 până la 21 de zile.

Secretarul de presă al preşedintelui a declarat că, deşi variola maimuţei nu este în general fatală, răspândirea rapidă a virusului este îngrijorătoare.

„Preocuparea primară a preşedintelui Ferdinand Marcos este de a transmite informaţia astfel încât oamenii să fie conştienţi", a declarat Trixie Cruz-Angeles.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO