Business Internaţional

Va fi Murdoch tras pe linie moartă în cadrul propriei sale companii?

Va fi Murdoch tras pe linie moartă în cadrul propriei sale companii?

Chase Carey este în prezent directorul de operaţiuni al gigantului media News Corp.

Autor: Constanta Catalina Apostoiu

20.07.2011, 00:00 141

Magnatul media Rupert Mur­doch ar putea fi nevoit să plece de lacon­ducerea companiei pe care a clădit-o aproape de la zero. Maimult, el nu va fi înlocuit de fiul său James, care ar putea fiforţat să demisioneze pentru că este responsabil de diviziabritanică, aflată în mijlocul scandalului cauzat de interceptărileilegale ale telefoanelor realizate de angaţii tabloidului News ofthe World.

News Corp. ia în considerare promovarea directorului deoperaţiuni Chase Carey în poziţia de director executiv alcompaniei, acesta succe­dându-i lui Rupert Murdoch, potrivit unorsurse din cadrul companiei citate de Bloomberg. Zvonurile au fostînsă negate de un membru al board-ului companiei.

Nu a fost luată încă o decizie în acest sens, aceasta depinzândde rezultatul apariţiei lui Murdoch în faţa parlamentului britanic,ce urma să aibă loc ieri. Murdoch va rămâne în poziţia depreşedinte, potrivit surselor citate.

Directorii News Corp. care l-au ur­mărit pe Murdoch, repetândpentru apariţia în faţa parlamentului, sunt preocupaţi de modul încare acesta va face faţă întrebărilor, au mai spus sursele.

Murdoch şi fiul său James urmează să vorbească despre rolulcompaniei în cadrul scandalului interceptării ilegale atelefoanelor de către News of the World, tabloid care a fost închispe 10 iulie. Agenţia de rating S&P a anunţat recent că ar putearetrograda ratingul News Corp. privitor la datoria cor­porate dincauza riscurilor generate de scandalul interceptăriitelefoanelor.

Directorii independenţi care iau în calcul numirea lui Carey înpoziţia de CEO discută dacă piaţa de acţiuni şi investitorii vorreacţiona în mod favo­rabil în faţa unei schimbări, potrivitsurselor citate mai sus.

Planurile de succesiune existente sunt reevaluate din când încând, iar orice sugestie privitoare la accelerarea sauimplementarea acestora este ne­fon­dată, a declarat un executiv alNews Corp. Boardul companiei îl susţine pe Murdoch, a declaratThomas Perkins, unul dintre directorii independenţi ai NewsCorp.

O schimbare la vârful companiei ar marca sfârşitul unei perioadede aproape şase decenii în care Murdoch a deţinut poziţia de CEO alunei companii care a început cu un ziar în Australia şi s-atransformat într-un imperiu media.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO