Business Internaţional

Unul dintre hackerii care au atacat revista Charlie Hebdo ameninţă cotidianul Liberation

Unul dintre hackerii care au atacat revista Charlie Hebdo ameninţă cotidianul Liberation

Autor: Ioana Bojan

06.11.2011, 18:42 121

Unul dintre membrii grupului de hackeri turci care a revendicat piratarea, miercuri, a site-ului săptămânalului francez Charlie Hebdo a afirmat într-un interviu pentru Journal du Dimanche că îşi "apără ţara" şi a ameninţat şi cotidianul francez Liberation, transmite AFP.

Un incendiu provocat cu intenţie a distrus sediul săptămânalului Charlie Hebdo, în contextul în care publicaţia a publicat miercuri un număr intitulat "Sharia Hebdo", cu o caricatură a profetului Mahomed pe copertă. Site-ul publicaţiei a fost victima unui atac informatic, scrie Mediafax.

Redacţia săptămânalului satiric a fost găzduită de cotidianul de stânga Liberation, care i-a oferit patru pagini pentru a se exprima, de această dată cu o caricatură a lui Nicolas Sarkozy pe prima pagină.

"Dacă Liberation continuă să publice aceste desene, ne vom ocupa şi de ei", a declarat Ekber, un tânăr de 20 de ani. "Ne apărăm ţara şi instituţiile", a explicat Ekber.

"Noi nu credem că am făcut ceva rău, nu este ca şi cum am fi golit conturi bancare. Este un protest faţă de o insultă la adresa valorilor noastre şi a credinţei noastre", a adăugat bărbatul, membru al unui grup de hackeri turci numit Akincilar.

În acelaşi timp, potrivit Journal du Dimanche, Ekber a ţinut să se distanţeze de atacul cu coctail Molotov care a distrus sediul revistei.

"Noi nu susţinem violenţa. Islamul este o religie a păcii", afirmă tânărul, student la Universitatea Isik şi viitor inginer informatic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO