Business Internaţional

Un sindicat din Franţa contestă interzicerea protestelor cu ocazia vizitei lui Macron în Lyon

Un sindicat din Franţa contestă interzicerea...

Autor: Mihai Draghici

07.05.2023, 18:14 18

Centrala sindicală franceză Confederaţia Generală a Muncii (CGT) a anunţat, duminică, lansarea unei acţiuni de contestare în justiţie a deciziei de interzicere a protestelor cu ocazia vizitei preşedintelui Emmanuel Macron în oraşul Lyon.

Prefectura departamentului Rhône a anunţat instituirea unui perimetru de securitate în zona în care se va afla Emmanuel Macron luni, în Lyon. Vor fi interzise "cortegiile, defilările şi adunările revendicative", a comunicat Prefectura.

"Un recurs împotriva interdicţiilor este în curs", a transmis duminică sindicatul Confederaţia Generală a Muncii (CGT), potrivit cotidianului Le Figaro.

Preşedintele Emmanuel Macron va merge luni în oraşul Lyon şi va participa la o ceremonie în omagiul membrilor Rezistenţei franceze.

Autorităţile interziseseră o altă manifestaţie de protest în Lyon, dar o instanţă judiciară administrativă a revocat decizia, iar protestul s-a derulat sâmbătă.

Preşedintele Emmanuel Macron şi Guvernul Elisabeth Borne se confruntă cu proteste masive faţă de reforma pensiilor, adoptată prin asumarea răspunderii guvernamentale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO