Un sindicat din Franţa contestă interzicerea protestelor cu ocazia vizitei lui Macron în Lyon

Autor: Mihai Draghici 07.05.2023

Centrala sindicală franceză Confederaţia Generală a Muncii (CGT) a anunţat, duminică, lansarea unei acţiuni de contestare în justiţie a deciziei de interzicere a protestelor cu ocazia vizitei preşedintelui Emmanuel Macron în oraşul Lyon.

Prefectura departamentului Rhône a anunţat instituirea unui perimetru de securitate în zona în care se va afla Emmanuel Macron luni, în Lyon. Vor fi interzise "cortegiile, defilările şi adunările revendicative", a comunicat Prefectura.

"Un recurs împotriva interdicţiilor este în curs", a transmis duminică sindicatul Confederaţia Generală a Muncii (CGT), potrivit cotidianului Le Figaro.

Preşedintele Emmanuel Macron va merge luni în oraşul Lyon şi va participa la o ceremonie în omagiul membrilor Rezistenţei franceze.

Autorităţile interziseseră o altă manifestaţie de protest în Lyon, dar o instanţă judiciară administrativă a revocat decizia, iar protestul s-a derulat sâmbătă.

Preşedintele Emmanuel Macron şi Guvernul Elisabeth Borne se confruntă cu proteste masive faţă de reforma pensiilor, adoptată prin asumarea răspunderii guvernamentale.