Business Internaţional

Un magnat bulgar a sustras 50 mil. euro din cel mai mare fond de pensii din ţară

Un magnat bulgar a sustras 50 mil. euro din cel mai mare...

Autor: Anca Dumitrescu

07.08.2013, 19:35 1174

Magnatul bulgar Ivo Prokopiev a sustras până la 100 de milioane de leva (50 milioane euro) din cel mai mare fond privat de pensii din Bulgaria, Doverie, potrivit Comisiei de Supraveghere Financiară din această ţară, scrie Novinite.

Comisia confirmă astfel infor­maţiile publicate de agenţia de presă BGNES, care a investigat recent acest caz.

Prokopiev, care are o partici­paţie de 51% la Economedia, de­ţină­toare a jurnalului Capital şi a portalului Dnevnik, a sustras în ultimii trei ani aproape 100 de milioane de leva de la Doverie, po­trivit investigaţiei. Omul de afaceri ar fi recurs la o serie de artificii de investiţii, cum ar fi emisiunile mari de obligaţiuni, urmate de transferul datoriilor către companii fără active.

Alfa Finance Holding, grup industrial şi financiar condus de Prokopiev, a respins cu vehemenţă acuzaţiile. Compania susţine într-un comunicat că este vorba despre o campanie dusă împotriva Alfa Finance Holding şi a lui Ivo Prokopiev, din cauza politicii editoriale independente a publicaţiilor Capital şi Dnevnik.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.08.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO