Business Internaţional

Un investitor misterios oferă trei milioane de dolari pentru 6.000 dintre cele mai dărăpănate case din Detroit

Un investitor misterios oferă trei milioane de dolari...

Autor: Luciana Georgescu

02.11.2014, 18:10 1142

Trei milioane de dolari este preţul unei case noi în Brooklyn, însă aceeaşi sumă poate fi folosită pentru a cumpăra aproximativ 6.000 de locuinţe aflate în executare silită în Detroit, scrie Bloomberg Businessweek.

În cadrul licitaţiei sunt scoase la vânzare locuinţe la preţul total de 3,2 milioane de dolari, circa 500 de euro pe proprietate, suma minimă acceptată. “Nu îmi pot imagina cum poate scoate cineva profit de pe urma unei astfel de activităţi”, a spus David Szymanski, şef trezorier adjunct la Wayne County.

Un ofertant misterios este dispus să plătească această sumă pentru a prelua controlul asupra celor 6.000 de locuinţe, însă câştigarea licitaţiei l-ar putea costa o mică avere, peste preţul anunţat iniţial.

Wayne County a început anul acesta procedurile de executare silită pentru 56.000 de proprietăţi, dintre care aproape 20.000 vor fi incluse la licitaţie. Pentru 2015, se anticipează executări silite pentru încă 75.000 de proprietăţi.

Discuţiile între oficialii oraşului cu privire la proprietăţile nedorite din Detroit nu au avut niciun efect până în 2013, când Mike Duggan a fost numit în funcţie.

“Ideea iniţială a fost ca nimeni să nu le cumpere şi să treacă în administrarea autorităţilor. O privire mai atentă indică de ce astfel de achiziţii nu se pot transforma în tranzacţii profitabile. Sunt 3.000 de proprietăţi distruse, 2.000 de terenuri şi 1.000 de case care par a valora ceva. Totul se vinde exact aşa cum este. Locuinţele pot duce lipsă de mobilier sau de instalaţie electrică sau pot avea probleme cu insectele”, a spus Szymanski.

O altă condiţie pe care cumpărătorul trebuie să o îndeplinească vizează demolarea clădirilor în termen de maxim şase luni, un cost estimat la circa 24 de milioane de dolari de către David Szymanski.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO