Eveniment

Bucureşti-Ilfov, o insulă în evoluţia construcţiilor pentru locuinţe: plus 35%

Bucureşti-Ilfov, o insulă în evoluţia construcţiilor...

Autor: Cristi Moga, Sorin Pâslaru

29.10.2014, 00:08 1026
Numărul autorizaţiilor de construire pentru locuinţe în regiunea Bucureşti - Ilfov a crescut cu 35% în primele nouă luni ale acestui an, la 4.721 de unităţi, în timp ce la nivel naţional activitatea de autorizare a înregistrat o scădere uşoară, de 0,2%, la 29.000 de avize.

Datele prezentate ieri de Institutul Naţional de Statistică vin să confirme tendinţa de creştere a pieţei rezidenţiale din Capitală, unde în ultimul an au fost redeschise numeroase şantiere, dar la nivel de ţară construirea de locuinţe continuă să stagneze pe fondul unui spor natural negativ şi al unei economii care creşte doar izolat.

În prima jumătate a anului în regiunea Bucureşti - Ilfov au fost finalizate aproape 3.500 de case şi apartamente, iar pentru întreg anul este aşteptată livrarea a peste 8.000 de locuinţe, aproape de nivelul de vârf al ultimului deceniu, consemnat în 2008.

În prima jumătate a anului la nivel naţional au fost finalizate 17.582 de apartamente şi case, în creştere cu 4,2%.

Strict în luna septembrie, în regiunea Bucureşti - Ilfov au fost eliberate 769 de autorizaţii de construire, în creştere cu 38% faţă de luna similară a anului precedent, o altă regiune de creştere fiind Sud-Muntenia, unde s-a consemnat un avans de aproape 16%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO