Business Internaţional

Un fotograf a surprins armata germană ascunsă în pădure

Autor: Alexandra Marcu

19.01.2016, 08:48 5219

Fotograful Simon Menner a contactat armata germană în anul 2010 pentru a vedea dacă autorităţile erau interesate să îl ajute să creeze imagini în care erau ascunşi membri ai armatei. Aceştia au fost de acord cu propunerea fotografului, iar acesta a realizat o serie de imagini care poartă numele de „Camouflage”. Imediat după aceasta, pozele lui au devenit virale, conform slate.com.

 

 

Menner a făcut două şedinţe foto, una dintre ele a avut loc într-o pădure oarecare din nordul Germaniei, iar protagoniştii au fost soldaţii tineri şi neeperimentaţi. Cea de-a doua şedinţă foto a fost în Alpii Germani şi la ea a participat un grup al soldaţilor de elită.

 

 

„A fost interesant să lucrez cu soldaţi care ascultau comenzile mele şi se supuneau instrucţiunilor pe care le dădeam”, a scris Menner într-un e-mail. „Am încercat să fiu cât mai respectuos posibil, dar nimic din ce le-am spus nu a fost contracarat de aceştia.”

 

Menner crede că munca sa este o abordare a conflictului într-un război. El a spus că ideea de conflict nu este doar despre bătălie, ci este o reflecţie asupra societăţii, inclusiv modurile în care brandingul şi marketingul influenţează consumatorii.

 

„Pe mine mă interesează cum imaginile influenţează oamenii şi deciziile acestora ”, a continuat Menner. În ciuda faptului că fotograful nu a realizat un proiect documentar, el a spus că partea amuzantă a fost să încerce să găsească lunetiştii din poze. Menner a folosit oameni reali şi a creat imagini în care lunetiştii chiar erau camuflaţi, iar multe dintre comentariile primite erau de la oameni care se întrebau dacă pozele erau autentice.

“Înainte de toale, totul este real”, a scris el. “Oricine se îndoieşte de ele, poate contacta armata germană. Erau lunetişti în fiecare fotografie şi se uitau la mine, chiar dacă eu nu reuşeam să îi observ aproape niciodată. Ei au luat parte la traininguri şi în acest fel ei nu au putut fi văzuţi în imagini, chiar dacă analizezi pixel cu pixel. Acesta este modul ideal cum trebuie să se ascundă lunetiştii în pădure.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO